Navigatie

Technische vragen en reparaties

Technische vragen: Hebt u vragen over welke onderdelen u nodig heeft, stelt u deze dan alstublieft per email: onze technische mensen zijn meestal buiten de deur aan het werk. We helpen u graag met het bestellen van de juiste onderdelen, maar het is niet altijd mogelijk de juiste diagnose per email te stellen, in dat geval kunt u de machine bij beter bij ons aanbieden ter reparatie. Wij beantwoorden heel graag uw vragen; een reactie op ons antwoord wordt ook gewaardeerd :).

Reparaties: Wij streven ernaar de machine binnen 5 werkdagen klaar te hebben, anders nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt de machine bij ons langsbrengen zonder afspraak, maar uiteraard ook opsturen. Voeg uw filterdrager toe zodat wij een goede passing kunnen testen. Wanneer u de machine opstuurt verpakt u deze dan in een stevige doos die wij ook weer gemakkelijk in kunnen pakken. Voeg een beschrijving toe van het defect en uw gegevens. Voor het retour sturen van de machine rekenen wij € 6,95.

Het inschatten van de kosten vooraf is niet altijd even gemakkelijk en zeer afhankelijk van de staat van onderhoud en het defect. Is de reparatie niet meer de moeite waard of afwijkend, dan nemen we uiteraard contact met u op. Een prijsopgave vooraf is mogelijk, voor kleine half-automaten (Quick, Ascaso etc.) vanaf € 100,-, semi professionele machines vanaf € 150,-. Wij hanteren geen vaste prijzen, maar bieden u een eerlijke prijs op maat! Wanneer de machine gerepareerd is krijgt u een SMS bericht met de totale prijs. Wanneer wij verwachten dat de hiervoor genoemde prijzen niet haalbaar zijn nemen we telefonisch contact op voor een prijsopgave/overleg/

Wij doen geen reparaties terwijl u wacht, voor een goede diagnose en reparatie verkiezen wij dit te doen op een moment dat wij hier goed naar kunnen kijken. Alleen zo kunnen wij een succesvolle reparatie garanderen, daarnaast doen wij geen reparaties bij u thuis. 

Technische tips en trucs:

Knutselen aan espressomachine kan erg leuk zijn en het is natuurlijk een flinke kostenbesparing. Als u zelf wilt gaan sleutelen dan zijn een aantal zaken zeer belangrijk:

- Wees voorzichtig en gebruik uw gezond verstand: we werken met stroom (220 volt!!!) en hitte (+100graden!!!)
- Zorg dat de machine goed afgekoeld is en haal altijd de stekker uit het stopcontact
- Goed gereedschap heel belangrijk, goed passende kwaliteits sleutels en schroevendraaiers voorkomen een hoop schade!  
- Bent u niet zeker van uw zaak, stop dan en breng de machine bij ons langs of vraag een professional om hulp.
- D.R. Trading is niet verantwoordelijk voor welke schade dan ook welke onstaat tijdens het zelf knustelen aan uw machine.

We hebben de onderdelen zoveel mogelijk geprobeerd per merk te sorteren, maar er zijn ook een aantal verzamelingen met algemene onderdelen. Kunt u iets niet vinden of weet u het niet precies, mail dan even uw vraag.

 

Algemene tips en trucs:

 Schoonmaken: Reinigen van uw espressomachine is misschien wel het belangrijkste van uw hele koffiebeleving! Oude koffieresten geven een vieze smaak aan uw vers gezette espresso. Ook de levensduur van uw machine wordt verkort door de aantasting van koffie aan de materialen van uw machine. Machines met een driewegventiel (Rancilio, Ascaso Professional o.a.) of E61 zetgroep dienen regelmatig geblindfilterd te worden, zie hier voor de E61 instructies. Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing van uw espressomachine of bekijk onze specifieke instructies per machine.

- Ontkalken: Ontkalken van de machine dient uiteraard zo nu en dan te gebeuren. Dit is afhankelijk van het type verwarmingsbron (boiler, warmtewisselaar of thermoblock) en van de hardheid van het water in uw woonplaats. Voor de meeste machines is 1 a 2 keer per jaar voldoende. Gebruik een middel dat speciaal voor espressomachines gemaakt is, geen schoonmaakazijn. Kijk bij de beschrijving per merk voor gespecificeerde instructies. Het gebruik van een kalkfilter aan de aanzuigslang wordt aanbevolen. Wissel deze eens per 6 maanden, als het water heel hard is in uw woonplaats vaker. Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing van uw espressomachine of bekijk onze specifieke instructies per machine.

- Temperatuur: De juiste temperatuur van de zetgroep is van het allergrootste belang voor uw espresso. De juiste temperatuur ziet u het beste aan de kleur van de crema (mits espressokoffie, de juiste maalgraad en dosering!) Wordt de crema te licht van kleur, dan is de temperatuur te laag. Wordt de crema heel donker of verdwijnt deze zelfs, dan wordt de machine te heet. De temperatuur meten met een thermometer geeft in de regel een andere uitkomst en meestal veel lager, er is veel warmteverlies in de uitstroom en in het kopje. Dit is dan ook niet de beste manier om de temperatuur te testen. 
De manier waarop water uit de zetgroep (zonder filterdrager) komt is wel een goede visuele manier om te kijken of de temperatuur in de goede richting komt. Met het eerste water moet namelijk wat stoom/damp meekomen, het eerste water moet tussen de 90 en 100 graden zijn namelijk. De stoom moet snel afnemen.
Bij machines met een warmtewisselaar kan de druk omhoog of omlaag gebracht worden (zie E61 instructie). Kalk kan zorgen voor een te lage temperatuur. Bij machines met thermostaten zijn veel verschillende temperaturen te krijgen, leuk om eens mee te spelen!

- Koffiemolens: Koffiemolens moeten eens per 6 maanden gereinigd worden, doe dit door de molen uit elkaar te halen. Bij de meeste molens is het bovenste gedeelte eruit te draaien. Reinig alles met een borstel en stofzuiger. (pas op voor losse onderdelen) Maak ook het bonenreservoir goed schoon met warm water. Maalschijven gaan bij goed onderhoud erg lang mee. U kunt met een vinger voelen of er geen braampjes op de schijven zitten. Steentjes en andere rommel door de koffie kunnen de schijven beschadigen. Zorg bij uw koffiemolen altijd dat de toevoer van het reservoir naar het maalwerk goed schoon gemaakt wordt, hier hoopt zich namelijk veel vuil op.
Raadpleeg altijd de gebruiksaanwijzing van uw koffiemolen!

- Gasdraad: In espressomachines wordt veel gebruik gemaakt van gasdraad, dit een speciale draad met een op het eerste idee wat gekke maatvoering. Zet verbindingen met gasdraad altijd vast met een teflontape/gastape of een locktide om lekkage te voorkomen. Maak het draad altijd eerst goed schoon.

M: staat voor "Male" de de mannelijke zijde
F: staat voor "Female" de de vrouwelijk zijde (ja zo plat is het!)

Conversietalen gasdraad in milimeters

Gasdraad

Diameter draad

(buitenzijde in mm)

1/89,73
1/4

13,16

3/816,66
1/220,96
3/4
1
1 1/4
1 1/2

 

26,44
33,25
41,91
47,80

 

© 2014 - 2018 D.R. Trading B.V. Webshop | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel