Balestri Valda
Sinds jaar en dag wordt de Soave als één van de beste regio's van Italië gezien. Al van oudsher werd de vulkanische bodem hier op natuurlijke wijze bewerkt en de lokale favoriet Garganega ambachtelijk en met liefde geteelt. Helaas wekte het succes van de regio bij veel wijnboeren hebberigheid in de hand en kwam de nadruk meer en meer te liggen op het produceren van hoge volumes in plaats van kwaliteit.
Zo niet familiebedrijf Balestri Valda. De familie Rizzotto die de wijngaarden bestierd doet dit met grote passie en aandacht voor de natuur. Ze werken volledig biologisch en in plaats van pesticiden worden bijenvolken gehouden om zo de biodiversiteit in stand te houden. Er wordt niet alleen wijn geproduceerd op de landerijen van de familie, ook zijn er olijfbomen en een uitgestrekte fruitbomengaard te vinden.
Hier zul je niets tegenkomen dat te maken heeft met moderne grootschalige landbouw; hier is de Soave gewoon nog de Soave zoals we die allemaal zo zijn gaan waarderen. Dat wij niet de enigen zijn die hier van kunnen genieten blijkt uit de vele prijzen die de wijnen in de wacht slepen. Ook exceptioneel: Balestri Valda staat "standaard" in de jaarlijkse Gambero Rosso.
- Balestri Valda, Soave Classico
Breed inzetbare klassieker van Garganega en Trebbiano. De heuvels rondom de stad bevatten veel klei en vukanische kalk. In deze klassieke wijnstreek is het fijn om nog eens wijnmakers te vinden die weigeren mee te doen aan de…
€ 12,50 - Balestri Valda, Lunalonga
70% Garganega en 30% Trebbiano waarbij de Trebbiano houtrijping heeft ondergaan. Dit resulteert in een mooie ronde, zachte wijn. Aroma's van necatrine, abrikoos en thijm. Laat zich goed combineren met gegrilde vis en lichte…
€ 15,50